Headerfoto Moeder & eindafdeling

Family centered care

Op onze afdeling werken we aan de hand van de visie ‘Family Centered & Integrated Care. Dit betekent dat de zorg voor je kind volledig in overleg met jou gedaan wordt. Je bent als ouder de ‘partner’ in de zorg. We sluiten zo veel mogelijk aan bij jullie ritme en wensen. Vanuit deze visie vinden we het belangrijk dat jij en je kind tijdens de opname zo veel mogelijk bij elkaar blijven. Ook als jij of je kind extra zorg nodig heeft, kunnen we dit op één kamer bieden. Er is dus ook geen aparte couveuse afdeling waar kinderen in de couveuse verblijven. Alle kinderen liggen bij moeder op de kamer.

Het hele gezin 24 uur per dag welkom

Om zo veel mogelijk aan te kunnen sluiten op de thuissituatie heeft ook de partner, of een andere naaste, de mogelijkheid om te blijven overnachten. Ook voor broertjes en zusjes is deze mogelijkheid er. Hierdoor kunnen jullie als gezin 24 uur per dag bij elkaar blijven en deelnemen aan de zorg voor je kind.

Zero separation

Een belangrijk onderdeel van deze zorg vinden wij Zero Separation. De naam zegt het al: 0 scheidingen. Wij streven naar zo veel mogelijk huid-op-huid contact met jou en je kind. Ook als er onderzoeken of medische handelingen plaats vinden. Uit onderzoek blijkt dat huid-op-huidcontact veel gezondheidsvoordelen heeft voor zowel jijzelf als je kind. Jouw warmte en nabijheid zijn voor je kind vertrouwd. Hierdoor slaapt je kind beter, heeft een rustigere hartslag en ook komt de borstvoeding beter op gang.

Als het je even niet lukt om huid-op-huid met je kind te liggen, is het natuurlijk fijn als je partner of een andere naaste dit doet. Hiervoor hebben we op de afdeling speciale comfortabele stoelen ter beschikking.

Rooming in

Als je kraamtijd na 8 of 10 dagen voorbij is, maar je (te vroeg geboren) kind nog niet naar huis mag, blijf je de mogelijkheid houden om 24 uur bij je kind te blijven. We noemen dit ‘rooming-in’. Je mag dan gebruik blijven maken van alle faciliteiten die de afdeling je te bieden heeft. Je hoeft je kind dus nooit alleen achter te laten in het ziekenhuis.

Bezoek

Jouw bezoek is natuurlijk altijd welkom op onze afdeling. We adviseren je om het bezoek af te stemmen op de gezondheidstoestand van jou en je kind. Uiteraard kunnen we je hierbij helpen.

Rondleiding

Ligt jouw kind momenteel in een ander ziekenhuis en wordt hij of zij binnenkort overgeplaatst naar onze afdeling?

Natuurlijk ben je ook van harte welkom om alvast een kijkje te komen nemen op onze afdeling. Je kunt hiervoor een afspraak maken via het telefoonnummer nummer van Fam.