Nieuws bij Fam
Coronavaccinatie en keuzes hierbij
12 december, 2021
Er zijn veel vragen rondom de Corona vaccinaties en zwangerschap. Wij willen je daarom van onderstaande informatie voorzien.
 
 
Het maken van de keuze om je wel of niet te laten vaccineren en wanneer kan lastig zijn. Mogelijk dat deze informatiekaart en keuzehulp je hierbij kan helpen.
 
12 januari 2022 vond er een livestream plaats, georganiseerd door de beroepsorganisaties NVOG, KNOV en het ministerie van VWS, over zwangerschap en Coronavaccinatie. Je kan hem terugkijken!
 
In de podcast Zwanger, Corona en aan de beademing vertelt Liesbeth van Leeuwen over de mogelijke gevaren van Corona voor een zwangere vrouw en haar kind.
 
In het filmpje Moet je je laten vaccineren als je zwanger bent of een kinderwens hebt? – YouTube vertelt GGD-arts Putri Hintaran meer over vaccineren als je zwanger bent of een kinderwens hebt.
 
In het filmpje Zeven vragen over Zwanger of een kinderwens en Coronavaccinatie – YouTube worden de vragen beantwoord door gynaecoloog Sam Schoenmakers.
 
Hier vind je filmpjes met ondertiteling over zwangerschap en Corona in het Nederlands, Arabisch, English, Türcke &  Polskie. 

 

Lees hier het advies van het RIVM rondom Coronavaccinatie en zwangerschap.