Nieuws bij Fam
Coronavirus
28 februari, 2020

We begrijpen dat alle berichtgeving rondom het coronavirus vragen bij jullie oproept. Woensdagavond 26 februari is in het ETZ een patiënt binnengebracht met sterke verdenking van het coronavirus. Hij is volgens het hiervoor geldende protocol opgevangen en behandeld. Met labonderzoek is het coronavirus bij de betreffende patient bevestigd. We willen benadrukken dat alle zorg gewoon door gaat.

Omdat de isolatiemaatregelen vanaf het begin gehanteerd zijn, lopen patiënten, cliënten en bezoekers GEEN ENKEL risico. Dit geldt voor ALLE locaties van Fam, het ETZ en het kraamhotel. Extra persoonlijke bescherming is niet nodig. Er is ook geen reden om geplande afspraken te annuleren. 

De infectie met het virus heeft hetzelfde verloop bij zwangeren als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus.

Volgens het RIVM hoeven we niet voorzichtiger te zijn dan in geval van een gewone griep. Net zoals bij alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken zijn de belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was regelmatig je handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Heb je klachten (griepachtige verschijnselen én koorts >38 graden) en ben je de afgelopen 2 weken in een risicogebied geweest of ben je mogelijk in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus? Neem dan telefonisch contact op met je huisarts. De huisarts overlegt met de GGD of onderzoek naar het nieuwe coronavirus nodig is.

Wil je meer weten over het virus zelf of hoe je met het virus omgaat? Raadpleeg dan de informatie van het RIVM of de Rijksoverheid. Hier vind je ook de laatste inzichten met betrekking tot het coronavirus.