Nieuws bij Fam
Fuusje: vrolijke cover infuuszak
06 november, 2018

Simon (12) is regelmatig in het ETZ voor een bloedtransfusie. De behandeling ondergaat hij als een stoere vent, maar de doorzichtige infuuszak vindt hij een minder prettig gezicht. Een vrolijke bedekking van de infuuszak biedt daarvoor een oplossing.

De verpakking van de infuuszak heeft de naam Fuusje gekregen. De buitenkant laat een grappige striptekening zien. Op de achterkant van de cover staan mooie kleurplaten, uitdagende opdrachten en spelletjes om de zieke kinderen te vermaken. Leuk voor in het ziekenhuis en daarna een positieve herinnering aan het bezoek.

Simon komt elke drie weken naar het ETZ omdat hij nieuw bloed nodig heeft. Samen met pedagogisch medewerker Hilde Manders mocht Simon voor het eerst Fuusje uitproberen. Simon vindt het een leuk initiatief: “Fuusje bedekt de infuuszak met bloed, zodat ik er gelukkig niet meer naar hoef te kijken”, zegt hij. “De kinderafdeling is ook nieuw. Zo wordt het hier steeds leuker.”

Binnenspeeltuin Ballorig heeft vijfhonderd Fuusjes aan het ETZ geschonken. Kinderen die Fuusje meenemen naar het speelparadijs krijgen er als extra traktatie een ijsje en een cadeautje.