Godelieve is kinderverpleegkundige Family Integrated Care 2019!
04 oktober, 2019

Onze Famtastische collega Godelieve van den Aker is verkozen tot Kinderverpleegkundige Family Integrated Care 2019!

Op 4 oktober is tijdens het congres ‘25 jaar V&VN Kinderverpleegkunde’ congres door Hester Rippen, directeur van Stichting Kind en Ziekenhuis de award Kinderverpleegkundige ‘Family Integrated Care’ van het jaar 2019 aan Godelieve uitgereikt.

Voor Godelieve is alleen 'participatie' in de zorg niet voeldoende en als voorzitter van de werkgroep Family Centered & Integrated Care is zij hard aan het werk om ouders op de afdeling volledig 'partner' in de zorg te laten worden. Ouders lopen bijvoorbeeld zelf visite met de kinderarts waarbij de verpleegkundige alleen nog een coachende rol heeft. Om direct helder te hebben wat ouders al zelfstandig doen in de zorg en welke informatie zij al gehad hebben, heeft Godelieve het FC&IC bord ontwikkeld wat op iedere kamer hangt. De zorg wordt nu nóg beter afgestemd op de wensen en mogelijkheden van ouders en hun  kind.

De reactie van een moeder over Godelief: "Godelief is een warm invoelend persoon die zich in een gezinssituatie kan verplaatsen en kan invoelen wat een gezin nodig heeft om zo de beste zorg te verlenen aan ouders en hun kindje."

 

Lees hier meer informatie over wat de verkiezing inhield!