Help je mee de zorg in de periode vóór de zwangerschap te verbeteren?
14 september, 2019

Fam doet mee aan een onderzoeksproject, de APROPOS-II studie. De APROPOS-II studie is opgezet vanuit het Erasmus MC waarbij men de zorg in de periode vóór de zwangerschap, ookwel de preconceptiezorg, willen verbeteren.

Onderzoekt toont namelijk aan dat een ongezonde levensstijl (roken, alcoholgebruik, ongezonde voeding en gebrek aan beweging, etc.) zowel vóór als tijdens de zwangerschap kan leiden tot negatieve gezondheidsuitkomsten voor moeder en kind. Door middel van de APROPOS-II studie wordt onderzocht hoe vrouwen zich voorbereiden op hun zwangerschap en wat dit voor gevolgen heeft op de gezondheid. 

De APROPOS-II studie zal vanaf oktober 2019 starten met een grote regionale reclamecampagne in de regio Tilburg om toekomstige ouders te motiveren om zich goed voor te bereiden op de zwangerschap. Aan de hand van een eenmalige vragenlijst en gegevens over je zwangerschapsuitkomsten, wordt gemeten hoe effectief dit is.

Wil jij ook meedoen aan de studie? 

De link naar de vragenlijst ontvang je voorafgaand aan je intakegesprek of je kan gebruik maken van de QR-code op de flyer van de APROPOS-II studie.  

Bij vragen neem gerust contact op met APROPOS.studie@erasmusmc.nl