Nieuws bij Fam
Mama´s@Home
21 maart, 2023

Het krijgen van een kind is een ingrijpende gebeurtenis die gepaard kan gaan met onzekerheid, vermoeidheid, emoties, veranderende rollen en verantwoordelijkheden en lichamelijke en hormonale veranderingen. Hierdoor kun je als moeder tijdelijk uit balans raken. Veel leed is te voorkomen door in een vroeg stadium klachten hiervan te onderkennen en ondersteuning te krijgen in je zoektocht naar een nieuwe balans.

 

voor als je net bevallen bent

Mama's@home zijn online bijeenkomsten met verschillende zorgverleners en andere vrouwen die net bevallen zijn. Het gaat om drie bijeenkomsten waar je ervaringen kan uitwisselen met andere moeders en elkaar kan helpen met tips en adviezen. Natuurlijk kan je ook vragen stellen aan de professionals. De online community is gratis, veilig en makkelijk te volgen vanuit je eigen huis!

De bijeenkomsten worden begeleid door jeugdverpleegkundigen van de GGD, een verloskundige, medisch maatschappelijk werker en gezondheidszorgpsycholoog. De onderwerpen die in ieder geval aan bod komen zijn slapen, ontspannen, hechten een je kindje en hoe het is om ouders te zijn. Daarnaast is er uiteraard ruimte om je eigen vragen te stellen.

De bijeenkomsten vinden plaats op drie momenten na de bevalling.

Doe jij mee? Meld je dan aan door een email te sturen naar mamas@ggdhvb.nl met de volgende gegevens: je naam, je telefoonnummer en de naam en geboortedatum van je kindje.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en meer informatie inclusief een link om deel te nemen aan de online bijeenkomsten.

Mama's@home is een samenwerking van GGD en Fam.