Nieuws bij Fam
Update Corona
13 maart, 2020

Er worden landelijk nieuwe maatregelen getroffen om de kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen tegen Covid 19 (Corona). Het doel is om zo veel mogelijk besmettingen te voorkomen. We vragen je om onderstaande heel goed door te lezen en indien van toepassing je handelen erop aan te passen. Voor Fam en haar cliënten houden deze maatregelen het volgende in:

 

Zwangerschap

·       Alle eigen verzoek echo’s worden voor de komende 6 weken afgezegd.

·       Alle low-risk cliënten krijgen deze week telefoon van de gynaecoloog dat hun 36 weken controle wordt afgezegd indien medisch verantwoord, zo ook de bijbehorende echo.

·       Indien je een gesprek hebt staan aangaande NIPT en combinatietest; deze zullen telefonisch worden gedaan.

·       De borstvoedingscursus die is afgezegd afgelopen week, kan niet worden ingehaald op korte termijn. Kijk op voedingscentrum.nl voor informatiefilmpjes over borstvoeding om je toch zo goed mogelijk voor te bereiden.

 

Bevalling         

·       Er mag naast de barende maar 1 persoon bij de bevalling aanwezig zijn naast hulpverleners! Dus geen geboortefotograaf bijvoorbeeld.

·       Er is nu nog keuzevrijheid voor wat betreft de plaats van bevalling, mogelijk dat dit gaat veranderen. We brengen je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte als dat van toepassing wordt.

 

Kraamtijd

·       Er mag per dag maar 1 persoon op bezoek komen in het ETZ, net als bij de overige afdelingen in het ziekenhuis. Dit geldt ook voor het kraamhotel.

·       Alle kraamvisites worden door de verloskundigen telefonisch gedaan, tenzij er medisch een noodzaak is tot bezoek. Regels voor tijdens het spreekuur op locatie of in het ETZ.

 

Overige maatregelen

·       We geven geen hand!

·       Indien je luchtweg- en/of verkoudheidsklachten hebt en/of moet hoesten; neem telefonisch contact met ons op, kom niet naar het ziekenhuis of een andere locatie van Fam.

·       Neem geen andere personen mee naar de controle. Indien gewenst kunnen zij via bijvoorbeeld je eigen facetime of telefoon meekijken.