Thuis bevallen

De verloskundige komt bij jou thuis op het moment dat de bevalling begonnen is.

Afhankelijk van jouw wensen en de fasWanneer de zwangerschap zonder problemen verloopt en er geen problemen tijdens de bevalling worden verwacht, kun je ervoor kiezen om poliklinisch te bevallen op de Verlosafdeling onder begeleiding van je eigen verloskundige.e van de bevalling, spreekt zij met je af hoe de begeleiding zal zijn.

Ook de kraamverzorgende wordt ingeschakeld. Zij assisteert de verloskundige tijdens de bevalling. Bij problemen tijdens de bevalling wordt overlegd met de gynaecoloog. Mochten er tijdens de bevalling complicaties optreden, dan ga je naar de Verlosafdeling van Fam.

Fam Kraamhotel

In het Kraamhotel kun je in huiselijke sfeer bevallen, maar ben je in geval van complicaties ook dicht bij de Verlosafdeling.

Zodra de bevalling begint, bel je met je verloskundige. Zij komt in principe eerst thuis een controle doen. Samen met haar bepaal je wanneer het tijd is om naar het Kraamhotel te gaan. De kraamverzorgende van Lunavi Kraamzorg ondersteunt je samen met de verloskundige tijdens de bevalling.

Na de bevalling kun je verblijven in één van de luxe kraamsuites, maar je kunt ook direct naar huis.

Er zijn kosten verbonden aan het bevallen en verblijven in het kraamhotel. Informeer bij je verzekering in hoeverre de door jou gewenste zorg vergoed wordt.

Als zich tijdens de bevalling complicaties voordoen, vraagt de verloskundige de dienstdoende gynaecoloog om de zorg over te nemen. Je wordt dan verplaatst naar de Verlosafdeling van Fam.

Poliklinisch bevallen op de Verlosafdeling

Wanneer de zwangerschap zonder problemen verloopt en er geen problemen tijdens de bevalling worden verwacht, kun je ervoor kiezen om poliklinisch te bevallen op de Verlosafdeling onder begeleiding van je eigen verloskundige. Zodra de bevalling begint, bel je met je verloskundige. Zij komt in principe eerst thuis een controle doen. Samen met haar bepaal je wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan.

De kraamverzorgende van Lunavi Kraamzorg ondersteunt je samen met de verloskundige tijdens de poliklinische bevalling. Na de bevalling kun je verblijven in één van de luxe suites van het Kraamhotel, maar je kunt ook direct naar huis.

Er zijn kosten verbonden aan het poliklinisch bevallen. Informeer bij je verzekering in hoeverre de door jou gewenste zorg vergoed wordt. Als zich tijdens de bevalling complicaties voordoen, vraagt de verloskundige de dienstdoende gynaecoloog om de zorg over te nemen. Je kunt dan op dezelfde kamer op de Verlosafdeling blijven.

Medische indicatie

Sommige zwangeren hebben een medische indicatie. Dit houdt in dat zij onder controle staan van een gynaecoloog, arts-assistent en klinisch verloskundige. De bevalling vindt dan plaats op de (klinische) Verlosafdeling, onder supervisie van de gynaecoloog. Ook
in geval van problemen tijdens de zwangerschap of bevalling vindt de bevalling altijd plaats op deze Verlosafdeling.

Een medische indicatie kan aan het begin van je zwangerschap duidelijk zijn, maar kan ook later in de zwangerschap of tijdens de bevalling ontstaan. Een bevalling met medische indicatie wordt vergoed door je zorgverzekering.

Het ETZ is een opleidingsziekenhuis. Zo zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst goede zorg kunnen blijven geven. Mogelijk is er daarom ook een coassistent of een verloskundige in opleiding bij je bevalling aanwezig.