Geboortezorg bij Fam
Fam Kraamhotel Lunavi

In Fam Kraamhotel Lunavi kun je bevallen en daarna de kraamtijd doorbrengen. Het is ook mogelijk om er alleen te bevallen en daarna direct naar huis te gaan of er alleen (een deel van) je kraamtijd door te brengen.

Op de dag van vertrek ga je uiterlijk om 10.00 uur naar huis. Hier kan je al rekening mee houden. Denk bijvoorbeeld aan het al mee naar huis nemen van spullen, het meebrengen van de maxi cosi en het regelen van vervoer. Als je nog kraamzorg hebt, regelt je zorgverlener dat er om 11.00 uur een kraamverzorgende bij je thuis is.

 

 

De geboortekamers
+

Wanneer er geen complicaties voordoen tijdens je zwangerschap of bevalling kan je kiezen voor een bevalling op een geboortekamer van het Kraamhotel. Je bevalling wordt dan begeleid door een verloskundige van jouw team (Betula, Magnolia, Mimosa, Oliva, Tilia en Wisteria) van Fam. Ook wanneer je niet bij Fam, maar bij een andere verloskundigenpraktijk onder controle bent, kun je voor de bevalling gebruikmaken van de faciliteiten van dit Kraamhotel. Je eigen verloskundige kan hier dan jouw bevalling begeleiden. De geboortekamers in het Kraamhotel bieden je de huiselijkheid van thuis en tegelijkertijd de nabijheid van professionele voorzieningen van het ziekenhuis. Het Kraamhotel ligt dicht bij de Verlosafdeling. Wanneer er zich tijdens de bevalling problemen voordoen, ben je snel op de plek waar extra zorg mogelijk is. In de geboortekamers heb je de mogelijkheid om op de kamer gebruik te maken van een (beval)bad. 

De eigen bijdrage van een bevalling in het kraamhotel bedraagt voor 2023 €525,85.

Kijk voor de actuele hoogte van de eigen bijdrage op de site van Lunavi

De eigen bijdrage kan, afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering, gedeeltelijk of geheel vergoed worden. Informeer hiernaar bij je verzekeraar.

De kraamsuites
+

De luxe kraamsuites hebben een huiselijke sfeer. Het zijn eenpersoons kamers met frisse kleuren, voorzien van alle gemakken en modern ingericht met een eigen badkamer, televisie, koelkast en een slaapplek voor je partner. Je kunt hier samen met je partner de kraamtijd doorbrengen, onafhankelijk van de plek waar je bent bevallen. Het bezoek ontvang je in je eigen kraamsuite of in de gezamenlijke huiskamer. Je kunt tot maximaal acht dagen na de bevalling in het Kraamhotel verblijven. Je bent zelf vrij om te bepalen hoe lang je in het Kraamhotel wilt verblijven (met een maximum van acht dagen). Wil je maar één dag of enkele dagen van het kraamhotel gebruik maken, dan kan Lunavi of een andere kraamzorgorganisatie de zorg thuis gewoon voortzetten. De kraambedcontroles in het Kraamhotel worden, net zoals thuis, gedaan door de verloskundigen van jouw team (Betula, Magnolia, Mimosa, Oliva, Tilia en Wisteria) van Fam. Ook wanneer je niet bij Fam, maar bij een andere verloskundigenpraktijk onder controle bent, kun je voor zowel de bevalling, als het kraambed gebruikmaken van de faciliteiten van dit Kraamhotel. Verblijf je tijdens het kraambed in het Kraamhotel van Fam, dan komt je eigen verloskundige de kraambezoeken doen.

Lunavi kraamzorg
+

Het Kraamhotel van Fam wordt geëxploiteerd door Lunavi Kraamzorg. Er zijn 24 uur per dag ervaren kraamverzorgenden aanwezig die je ondersteunen tijdens de bevalling. Als je daarnaast kiest voor een verblijf in het Kraamhotel, nemen zij ook de verzorging en ondersteuning tijdens de kraamtijd op zich. Op deze manier kun je in alle rust van de eerste kraamdagen genieten en heb je ook ’s nachts hulp bij de (borst)voeding.

Tijdens je verblijf is het ontbijt inclusief. De voordelen van jouw kraamtijd in het Kraamhotel van Fam zijn: een huiselijke sfeer, de luxe van een hotel en de medische voorzieningen nabij; dag en nacht staan de kraamverzorgenden en verloskundigen voor jou, je kind en je partner klaar tijdens je kraamtijd.

Geen zorgen om het huishouden, de rest van je gezin en visite en je partner is dag en nacht welkom. Bezoek kun je in je eigen kraamsuite en in de gezellige centrale woonkamer ontvangen. De zorg van de kraamverzorgenden sluit naadloos aan op andere zorgverleners, omdat we nauw samenwerken bij Fam. Als je een deel van de kraamtijd thuis wilt doorbrengen, dan dragen de kraamverzorgenden van het Kraamhotel de zorg volledig (en voor jou ongemerkt) over aan een collega die bij jou thuiskomt. 

Het Kraamhotel hanteert geen vaste bezoektijden. We vinden het wel erg belangrijk dat je ook rustmomenten hebt. Daarom hanteren we rusttijden: van 13.00 tot 15.00 uur. Na 21.00 uur wordt er, met uitzondering van je partner, geen bezoek meer ontvangen. 

Bevallen in het Kraamhotel wordt (deels) vergoed door de verzekering. De vergoeding van het verblijf in het Kraamhotel is afhankelijk van je eigen zorgverzekering. Vraag dat al tijdens je zwangerschap bij je verzekering na. Een extra bedrag wordt in rekening gebracht voor maaltijden en het materiaal dat nodig is voor de verzorging (zoals verbandmateriaal en luiers). Mocht je geïnteresseerd zijn om te bevallen of je kraamtijd in het hotel te verblijven, neem dan contact op met kraamzorg@lunavi.nl  of bel 013-3032500.

Kosten kraamhotel
+

 

Eigen bijdrage voor een bevalling in het kraamhotel: €560,89

De eigen bijdrage kan, afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering, gedeeltelijk of geheel vergoed worden. Informeer hiernaar bij je verzekeraar. 

 

Eigen bijdrage per dag kraamzorg in het kraamhotel: €40,80

De eigen bijdrage kan, afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering, gedeeltelijk of geheel vergoed worden. Informeer hiernaar bij je verzekeraar.

 

Verblijfspakket per dag (verplicht): €24,95

Ontbijt, verbandmiddelen, babyvoeding, hulpmiddelen bij borstvoeding, televisie en internet.

 

Overnachting partner per nacht: €22,95

Logies, inclusief ontbijt

 

Voor actuele informatie en de actuele hoogte van de kosten, kijk op  de website van Lunavi