Veelgestelde vragen

Hier vind je een aantal van onze veelgestelde vragen.

arrow_right_alt Alle veelgestelde vragen
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.
arrow_right_alt Contact

Moedermelk is een waardevolle vloeistof met een combinatie van levende cellen, antistoffen etc. Elke moeder maakt haar eigen unieke melk. De manier waarop er wordt omgegaan met afgekolfde melk is bepalend voor het behoud van deze stoffen. Klik op deze link voor meer info:

Opwarmen van moedermelk – Borstvoedingsorganisatie La Leche League

Flesvoeding is het alternatief als je je baby geen borstvoeding (meer) wil of kunt geven. Op de website van het Voedingscentrum vind je alle info over het maken en geven van flesvoeding.

 

Als je weer gaat werken, heb je in Nederland recht op kolftijd of tijd om je baby te gaan voeden. Dit bedraagt 25% van je werktijd en duurt tot de baby 9 maanden oud is. Tegen die tijd eten baby’s al vaste voeding en hoef je vaak niet veel meer te kolven op je werk. Onderstaande link voor meer info:

Mag ik borstvoeding geven onder werktijd? | Rijksoverheid.nl

Het is goed je voor te bereiden op het weer gaan werken in combinatie met borstvoeding geven. In onderstaande link lees je hier alles over:

Afkolven en werken, hoe laat je het werken? – Borstvoedingsorganisatie La Leche League

Sommige moeders willen liever niet kolven en hun baby een combinatie van borst en kunstvoeding geven. Als je dit wil, vervang je een paar weken voor je gaat werken een aantal borstvoedingen voor de fles. Houd er wel rekening mee dat je eventueel een terugloop van je melkproductie kunt krijgen
als je niet vaak meer kolft of aanlegt op een dag.

Als je lang borstvoeding geeft, bouw je na verloop van tijd vanzelf af. Je baby gaat op den duur meer vast voedsel eten waardoor je minder aan gaat leggen en zo gaat afbouwen vanzelf. Als je al een tijd volledig borstvoeding geeft, kun je niet van het ene op het andere moment stoppen. De kans op een verstopte borst of een borstontsteking is dan groot. Om dit te voorkomen kan de melkproductie het beste geleidelijk worden afgebouwd. Via deze link vind je hier meer info over:

Afbouwschema – Borstvoedingsorganisatie La Leche League