Als Fam zijn we enthousiast om Centering aan te bieden als onderdeel van onze prenatale zorgdiensten. Onze toegewijde teams van verloskundigen en medisch personeel zullen de groepsbijeenkomsten faciliteren en deelnemers voorzien van de nodige ondersteuning en begeleiding gedurende hun zwangerschap.

Tijdens de bijeenkomsten, die ongeveer twee uur duren, worden verschillende aspecten van zwangerschap, bevalling en ouderschap besproken. Dit omvat onderwerpen zoals gezonde levensstijl, voeding, zwangerschapskwaaltjes, bevallingservaringen, en de voorbereiding op het ouderschap. Deelnemers hebben de mogelijkheid om ervaringen te delen, vragen te stellen en elkaar te ondersteunen in een veilige en vertrouwelijke omgeving.

Het doel van Centering is om zwangere vrouwen actief te betrekken bij hun eigen zorgproces, ze te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om gezonde keuzes te maken tijdens de zwangerschap en ze te helpen zich voor te bereiden op het moederschap. Door middel van groepszorg streven we naar een betere gezondheidsuitkomsten voor moeder en kind, een hogere tevredenheid van deelnemers en een versterkte band tussen deelnemers en zorgverleners.

Centering wordt gezien als een waardevolle aanvulling op de traditionele prenatale zorgmodellen en heeft bewezen effectief te zijn in het verbeteren van de zwangerschapservaring van vrouwen en het bevorderen van gezonde zwangerschapsuitkomsten. We geloven dat Centering een positieve impact kan hebben opp hun gezondheid en welzijn, en we zijn verheugd om deze innovatieve benadering van prenatale zorg aan te gaan bieden binnen Fam.

Locaties

De Centering groepen van Fam vinden plaats op onderstaande locaties:

  • Zuid – Voltstraat 15
  • West – Lage Witsiebaan 2a
  • Dongen – Medisch Centrum Beljaart
  • Centrum – Hoefstraat 197-3

Lijkt het je leuk om op deze manier je zwangerschapscontroles te laten plaatsvinden, meld je dan aan. Dit doe je door in het aanmeldformulier zwangerschap aan te geven dat je deel wilt nemen aan Centering Zwangerschap. Ben je al onder controle? Meld je dan aan bij je verloskundige.