Het intakegesprek kost meer tijd dan de controles later in de zwangerschap. We willen zo volledig mogelijk op de hoogte zijn van jouw (medische) voorgeschiedenis. Je kunt daarbij denken aan eerdere zwangerschappen en bevallingen, maar ook aan eerder doorgemaakte ziekten, operaties of medicijngebruik. Door al vroeg in de zwangerschap eventuele problemen of risico’s op te sporen, streven wij naar een optimale uitkomst van de zwangerschap; een gezonde moeder en een gezond kind.

Om ons goed voor te kunnen bereiden op dit eerste gesprek vragen we je om een intakeformulier in te vullen. Maak hiervoor een MijnETZ-account aan. Indien je al een MijnETZ-account hebt, ontvang je deze vragenlijst automatisch.

Verder bespreken we in dit eerste gesprek de gezondheid van je partner en beide families en krijg je uitleg over het eerste bloed- en urine-onderzoek. Daarnaast geven we voorlichting over mogelijke onderzoeken tijdens de zwangerschap en krijg je uitleg over de werkwijze van Fam en de verdere controles in de zwangerschap. Natuurlijk zijn we ook benieuwd hoe het met je gaat!

Na het intakegesprek worden alle ‘nieuwe’ zwangere vrouwen door jouw verloskundige met een gynaecoloog besproken. Voor iedere zwangere vrouw wordt een persoonlijk zorgpad opgesteld. Je kunt het zorgpad zien als de routeplanner van je zwangerschap.

Elke zwangere vrouw ontvangt een eigen medisch dossier waarin dit zorgpad is uitgewerkt. Zo kun je zelf meekijken wanneer je controles hebt, door wie deze uitgevoerd worden en wanneer er onderzoeken plaats vinden. Tijdens de zwangerschap kan het nodig zijn het zorgpad aan te passen. Het aantal controles verschilt per zwangere vrouw en is onder meer afhankelijk van je medische voorgeschiedenis en jouw wensen. Je bent altijd welkom om extra op controle te komen!