Welke cursussen zijn er?

 

Samen bevallen

Tijdens de cursus besteed je tijd en aandacht aan elkaar en aan je kind. Door op elkaar te steunen en te vertrouwen maak je de geboorte van je kind tot een gezamenlijke belevenis. Met een positieve voorbereiding worden angsten en onzekerheden rondom de zwangerschap en bevalling weggenomen. De ondersteunende rol van de partner krijgt in deze cursus ruim de aandacht. Elke cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Zo is er veel aandacht voor ademhaling en ontspanning, maar ook voor de houdingen en technieken rondom de bevalling. Doordat je weet wat je mogelijkheden zijn, krijg je meer zelfvertrouwen en kracht. De groepen bestaan uit gemiddeld 3 tot 6 stellen en de cursus start tussen de 25e en 30e zwangerschapsweek. Privélessen zijn ook mogelijk.

Haptonomie

De belangrijkste onderdelen van deze vorm van zwangerschapsbegeleiding zijn:

  • Al voor de geboorte bevorderen van het (gevoels-)contact tussen beide ouders
    en het kind; dit bevordert de hechting tussen kind en ouders na de geboorte.
  • Zwangerschap zo natuurlijk mogelijk laten verlopen; moeder leert luisteren naar
    haar eigen lichaam en partner leert waarin hij ondersteuning kan bieden.
  • Geboorte zo natuurlijk mogelijk laten verlopen; uitgebreide aandacht voor de
    aanstaande moeder hoe zij kan omgaan met de pijn rondom de bevalling.

De begeleiding begint meestal tussen de 20e en 24e zwangerschapsweek. Na de bevalling kan haptonomie ook ondersteuning geven. Deze begeleiding is met name gericht om ouders te leren omgaan met hun nieuwe manier van leven als ouder en als partner. Het doel is elkaar beter aan te voelen en daarmee beter op elkaar en op het kind aan te sluiten.

Hypnobirthing

Vol vertrouwen relaxed bevallen? Dat klinkt goed. De nadruk van de cursus ligt op zwangerschap en geboorte, maar ook op ouderschap en het bewustzijn van het ongeboren kind. Het is een gemakkelijk en eenvoudig programma dat zorgvuldig is samengesteld door de jaren heen. Het doel is om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte.

Mindfullness

Ben je zwanger en op zoek naar een zinvolle zwangerschapscursus en een goede voorbereiding op de bevalling? De mindfulness zwangerschapscursus geeft je de gelegenheid om vol van je ongeboren kind te genieten en met zelfvertrouwen de bevalling tegemoet te gaan.

Mom in balance

Met de Mom in Balance Zwanger Workout blijf je fit, sterk en energiek tijdens je zwangerschap. Geschikt voor alle vrouwen, getraind of ongetraind.

Zwangerfit

Deze cursus kan zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling gevolgd worden. Zwangerfit is erop gericht je conditie tijdens de zwangerschap optimaal te houden, zodat de kans op eventuele klachten beperkt blijft. Daarnaast richt de cursus zich ook op zwangerschapsgerelateerde klachten bij bewegingsproblemen. De cursus start vanaf de 16e ̄zwangerschapsweek tot aan de bevalling en herstart 4 weken na de bevalling.

Natuurlijk bevallen

Tijdens deze bevallingscursus leer je alles over hoe jouw lichaam werkt tijdens de geboorte. Hoe werken je hormonen en hoe heb je hier zelf invloed op? Daarnaast leer je meerdere ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Deze bevallingscursus volg je samen met je partner, omdat hij of zij een enorme grote rol speelt tijdens je zwangerschap en de geboorte.

Prettig bevallen

Prettig Bevallen is een korte en krachtige vorm van voorbereiding op de bevalling en de eerste periode na de geboorte, voor beide (aanstaande) ouders. De cursus onderscheidt zich van anderen door de wijze waarop de partner bij de cursus betrokken wordt en doordat de cursus gegeven wordt door ervaren verloskundige professionals. De cursus kan zowel in groepsverband als privé gegeven worden. De cursussen worden ook in het weekend gegeven en kunnen in het Engels (groep en privé) of Duits (privé) gevolgd worden. Tevens bestaat de mogelijkheid een digitale cursus, via videobellen, te volgen. Locaties van de cursus Prettig Bevallen zijn onder andere Dongen, Gilze en Tilburg. Kijk hier voor meer informatie en inschrijven!

Vol vertrouwen bevallen

Zwangere vrouwen en hun partners worden op een praktische, realistische en positieve manier stap voor stap meegenomen door de hele bevalling. De laatste weken van de zwangerschap en het kraambed worden hierin ook meegenomen.

Zwangerschapspilates

Pilates is een perfecte training tijdens de zwangerschap. Kracht, lenigheid, balans, ademhaling, perstechnieken en een optimale houding tijdens en na de zwangerschap komen aan bod.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga leert je met vertrouwen naar de bevalling toe te leven. Tijdens de lessen leer je met yogaoefeningen ademhalingstechnieken, ontspanning en concentratie toe te passen.

Zwangerschapszwemmen

Een zwangerschap is voor velen één van de mooiste en belangrijkste momenten in je leven. Hoe leuk is het om deze ervaring te delen met anderen, waar je tegelijkertijd aan je conditie werkt. In het water kun je vrijwel alle bewegingen probleemloos maken. Zwangerschapszwemmen heeft een ontspannen werking op lichaam en geest.