Welkom op de afdeling kinder-geneeskunde

Kom je voor een controle bij de dokter? Of ben je een beetje ziek en wil de huisarts dat je naar de dokter gaat om je verder te laten onderzoeken? Dan ben je van harte welkom op onze Polikliniek Kindergeneeskunde!

Over de afdeling

Een afspraak maken kan alleen als je bent doorverwezen door de huisarts of een andere dokter. De medewerkers van de Polikliniek Kindergeneeskunde nemen contact met jullie op om deze afspraak in te plannen.

De Polikliniek Kindergeneeskunde van Fam vind je als je routenummer 80 volgt vanaf de hoofdingang van het ETZ, locatie Elisabeth. Kun jij dit nummer vinden? Er is ook een Polikliniek Kindergeneeskunde op locatie TweeSteden! Als je daar het ziekenhuis binnen komt ga je naar rechts op zoek naar wachtruimte 2 op de begane grond.

Het is fijn als jullie 10 minuten voor de afspraak al op de polikliniek zijn, zodat we je nog kunnen wegen en meten als dat nodig is. Daarna kun je gaan zitten in de wachtruimte tot de dokter je komt halen. Er zijn heel veel fijne plekjes om te zitten en je kunt er ook nog even spelen!

Welke ruimtes zijn er allemaal?

Kijk hieronder maar eens welke ruimtes er allemaal zijn:

Balie

Bij de balie meld je je aan als je binnenkomt. Ook kun je er een vraag stellen aan de polikliniekassistente of een afspraak maken voor de volgende keer.

Wachtkamer

In de wachtkamer kun je nog even spelen tot de dokter je komt halen.

Wegen/meten

Soms is voor de afspraak nodig om te weten hoe lang je bent en hoeveel je weegt. De polikliniekassistente neemt je mee om dit te meten!

Bloeddruk

Als het nodig is, meet de polikliniekassistente je bloeddruk om door een band om je bovenarm. Het lijkt wel een spierballenmeter!

Hartfilmpje

Ook kunnen ze een filmpje van je hart maken, daarvoor plakken ze een heleboel stickers op je buik. Kun jij tegen kietelen?

Spreekkamer

Als de dokter je komt halen, neemt hij/zij je mee naar de spreekkamer! Daar gaat de dokter samen met jou en je ouders bespreken hoe we je kunnen helpen.

Wat neem je mee naar het ziekenhuis?

Als je een afspraak hebt op de Polikliniek Kindergeneeskunde, stop dit dan in je tas:

  • Je lievelingsknuffel
  • Een briefje met vragen als je die hebt
  • Je legitimatiebewijs

Wie werken er op de polikliniek kindergeneeskunde?

Er werken verschillende zorgverleners op de Polikliniek Kindergeneeskunde. Kijk maar eens mee!

Kinderartsen

De kinderarts is een dokter die heel veel weet over ziektes bij kinderen. Er zijn heel veel verschillende dokters. Ze hebben bijna altijd een lange witte jas aan.

Dokters in opleiding

In het ziekenhuis werken ook mensen die daarnaast nog op school zitten. Zij leren ervoor om ook dokter te worden. Soms zijn zij erbij tijdens jouw afspraak.

Polikliniekassistenten

Zij plannen afspraken in, beantwoorden (telefonische) vragen en zorgen ervoor dat de dokter weet dat jij er bent! Ook kunnen ze je wegen en meten, je bloeddruk meten of een hartfilmpje maken.

Andere zorgverleners

Soms kom je niet voor de dokter naar de Polikliniek Kindergeneeskunde, maar voor een verpleegkundige die bijvoorbeeld veel weet van diabetes of astma. Ook kan het zijn dat je voor een sociaal/medisch pedagogisch hulpverlener komt, die jullie kan helpen bij problemen met eten, slapen of ADHD.

Spreekuren

ADHD

Als je ADHD hebt, ben je vaak erg druk en snel afgeleid. We stemmen met jou en je ouders af welke behandeling en begeleiding het beste past bij jullie.

Kinderlonggeneeskunde

Als je astma hebt of andere problemen met je longen, kun je samen met de dokter en/of de kinderlongverpleegkundige bespreken hoe we je hierbij kunnen helpen.

Kindercardiologie

Hier kom je terecht als je een aandoening van je hart hebt, bijvoorbeeld omdat je daarmee bent geboren.

Adoptie

Als je bent geadopteerd, zijn je ouders hier soms van tevoren al geweest. Ook jij kunt hier komen zodat de dokter je kan onderzoeken.

Syndroom van Down

Als je het Syndroom van Down hebt kom je vaak naar het ziekenhuis. We proberen de afspraken te combineren om minder vaak te hoeven komen. Tijdens deze afspraak word je gezien door de kinderarts, logopedist, kinderfysiotherapeut en de zorgconsulent van MEE. Als het nodig is, kunnen er ook afspraken gemaakt worden met de KNO-arts, oogarts, kindercardioloog of het audiologisch centrum.

Kinderdiabetes

Het kinderdiabetesteam helpt je om zo goed en zelfstandig mogelijk met diabetes om te gaan. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar, je kunt ze dus altijd om hulp vragen. Het team bestaat uit kinderartsen, kinderdiabetesverpleegkundigen, diƫtisten, psychologen, sociaalpedagogisch hulpverleners en maatschappelijk werkers. Door met elkaar samen te werken, kunnen we jullie het beste helpen!

SPH/MPZ

Een sociaal/medisch pedagogisch hulpverlener kan je helpen wanneer je problemen hebt met poepen, slapen, eten of wanneer je bijvoorbeeld bang bent of het lastig vindt om met je ADHD om te gaan.

Schisis

Als je een schisis hebt, kunnen jij en je ouders samen met het schisisteam bespreken welke behandeling er mogelijk is. Je komt altijd eerst langs om kennis te maken en daarna worden er vervolgafspraken gepland.

check_small
of
check_small