Wie werken er op de Kinderafdeling?

om je binnenkort naar het ziekenhuis voor bijvoorbeeld een operatie of een bezoek aan de polikliniek? Klik op de knoppen hieronder om meer te zien en te lezen over onze verschillende afdelingen!

Kijk hieronder eens welke verschillende mensen er op de Kinderafdeling werken!

Kinderartsen

De kinderarts is een dokter die heel veel weet over ziektes bij kinderen. Zij komen (bijna) elke dag met jullie bespreken hoe het gaat en wat er nodig is om je beter te maken. De dokters hebben een lange witte jas aan.

Kinderverpleegkundigen

Er zijn heel veel kinderverpleegkundigen en leerling (kinder)verpleegkundigen. Zij zorgen elke dag voor je! Je kunt ze herkennen aan een wit uniform met een blauwe rand.

Medisch Pedagogisch zorgverlener

Zij kunnen je uitleg geven over onderzoeken en behandelingen, en samen met jou een plannetje maken hoe we dat het beste kunnen doen. Ook kunnen ze tips geven om jezelf te helpen wanneer je iets spannend vindt. De medisch pedagogisch zorgverleners lopen rond in hun eigen kleren en dragen dus geen uniform.

Zorgassistenten

Zij komen meerdere keren per dag langs om te vragen wat je wilt eten en drinken. Ze dragen een wit uniform met een groene rand.

Afdelingsassistenten

De afdelingsassistenten maken je (bad)kamer schoon! Ook zij dragen een wit uniform met een groene rand.

Andere zorgverleners

Als het nodig is, komen er andere zorgverleners langs. Bijvoorbeeld om je te helpen met bewegen, praten, slikken of eten.

Muziekids

Meerdere keren per week komt er iemand van de Muziekstudio langs op de afdeling om muziek met je te maken. Als het van de dokter mag, kun je ook naar de Muziekstudio toe!

Cliniclowns

Eén keer per week komen de CliniClowns langs om je een beetje extra te laten lachen!

Handige informatie

Bij ons zijn er geen bezoekuren. Je familie of vriendjes mogen altijd op bezoek komen. We vinden het wel belangrijk dat alle kinderen kunnen uitrusten of slapen als dat nodig is.

Post

Het is fijn om post te krijgen in het ziekenhuis. Als iemand jou post wil sturen, moeten ze dit op de envelop schrijven:

ETZ Elisabeth

5000 LC Tilburg

Naam patiënt

E1 + kamernummer

Postbus 90151

check_small
of
check_small