Headerfoto Kinderafdeling

Wanneer jouw kind is opgenomen op de Kinderafdeling, willen wij dat het hele gezin zich op zijn gemak voelt. We werken hierbij volgens het principe van Family Centered & Integrated Care. Dit betekent dat het hele gezin welkom is tijdens de opname en dat wij, waar mogelijk, met jullie als gezin samenwerken. Overleg is één van de sleutelwoorden. Daarnaast mag je als ouder altijd bij je kind blijven, ook ’s nachts. Dit wordt rooming-inn genoemd.

Kindergeneeskunde is een breed specialisme; kinderen kunnen om diverse redenen worden opgenomen. Symptomen van ziekten kunnen zeer verschillend zijn en zijn vaak afhankelijk van de leeftijd van een kind. Daarnaast speelt bij kinderen de groei en ontwikkeling een belangrijke rol. Kinderen die voor andere specialismen (zoals Chirurgie en Neurologie) worden opgenomen, verblijven ook op de kinderafdeling.

Veelgestelde vragen

Hier vind je een aantal van onze veelgestelde vragen.

arrow_right_alt Alle veelgestelde vragen
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.
arrow_right_alt Contact

Maak dan eerst een afspraak via www.etz.nl/bloedprikken

Heeft je kind op de dag van de afspraak waterpokken? Neem dan contact op met onze polikliniek via telefoonnummer (013) 221 08 00, optie 1. De assistent vertelt of de afspraak door kan gaan.

Ja, de dokter wil graag met jou en je kind in gesprek.

Stuur een patiënten adviesaanvraag via MijnETZ met je vraagstelling. Wij doen onze uiterste best om je verzoek binnen 5 werkdagen te verwerken.

Klik hier voor meer informatie over MijnETZ.