De Kinderafeling biedt ouders de gelegenheid om bij hun kind te blijven slapen. Dat wordt rooming-inn genoemd. Hiermee proberen we het verblijf voor jullie zo goed mogelijk te laten verlopen.
Vaak komt een opname onverwacht, maar soms weet je dat al een tijd van tevoren. Je neemt dan natuurlijk de pyjama, knuffel, het speelgoed en toilettasje van je kind mee in de koffer. Indien van toepassing is het handig dat je de medicijnen van je kind meeneemt naar het ziekenhuis. Voor de dagelijkse verzorging van je kind hoef je verder niets mee te nemen, dat is allemaal aanwezig op de Kinderafdeling.
Op de Kinderafdeling hebben we geen bezoekuur. Gezinsleden en ander bezoek is altijd welkom. We vragen je wel om rekening te houden met de gezondheid van je kind en die van de andere patiënten.
Iedere dag worden alle opgenomen kinderen besproken tijdens de artsenvisite. Tijdens deze visite nemen de kindergepleegkundige, arts-assistent en/of kinderarts en soms de pedagogisch medewerker de veranderingen van de afgelopen 24 uur door. Op basis van deze besprekingen wordt het beleid indien nodig aangepast en worden jullie hiervan op de hoogte gebracht. De artsenvisite vindt in de ochtend plaats.
De maaltijden en tussendoortjes voor je kind worden vanzelfsprekend door het ziekenhuis verzorgd. Als je als ouders voor rooming-inn hebt gekozen, krijg je een ontbijt aangeboden. De andere maaltijden kun je tegen betaling nuttigen in het personeelsrestaurant of in restaurant De Brasserie. Het ontbijt wordt geserveerd rond 8.00 uur. Rond 12.00 krijgt je kind een warme maaltijd aangeboden en rond 17.00 een broodmaaltijd.
De rechten en plichten van (jonge) patiënten zijn vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). De patiëntenrechten en -plichten van kinderen en jongeren veranderen met de leeftijd. Over het algmeen geldt dat bij kinderen jonger dan 12 jaar de ouders voor het kind beslissen, bij kinderen van 12 tot 16 jaar beslissen de ouders en het kind samen en jongeren van 16 jaar mogen zelf beslissen. Zij hebben dezelfde patiëntenrechten als volwassenen. Hier vind je meer informatie over de WGBO.