Huiskamer

Op de afdeling is een huiskamer aanwezig, ook wel ‘de vijver’ genoemd. Hier kun je als ouders even rustig eten, tv kijken of iets drinken. Om de hoek van de huiskamer vind je een magnetron. Hier kun je een flesje of een maaltijd opwarmen.

Multifunctionele ruimte

De multifunctionele ruimte is voor het personeel. Hier worden overleggen gepland en werken medewerkers achter de computer. Ook is hier een scherm aanwezig waarop we de monitorwaarden zichtbaar hebben van kinderen waarbij dit nodig is.

Teampost

Tegenover de multifunctionele ruimte bevindt zich de teampost. Ook deze is voor het personeel en er is daar bijna altijd iemand aanwezig. Net als in de multifunctionele ruimte is er een scherm aanwezig waarop we de monitoren in de gaten kunnen houden.

Speelkamer

In het midden van de afdeling vind je de speelkamer. Hier is speelmateriaal aanwezig voor kinderen van alle leeftijden. Je bent hier de hele dag welkom. Je kunt er knutselen, een spelletje spelen of iets lekkers koken in het keukentje. Vanuit de speelkamer kun je naar de patio om te spelen, fietsen of van de zon te genieten.

De regels voor de speelkamer zijn:

  • Kinderen tot en met 8 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene in de speelkamer of op de patio spelen.
  • Verven en kleuren graag aan tafel onder begeleiding.
  • Na het spelen graag alles weer netjes opruimen. Heb je speelgoed uit de berging gekregen? Zet dit dan op het aanrecht.
  • Wil je extra speelgoed uit de berging? Vraag dit dan aan een medisch pedagogisch zorgverlener.

Bunker

Dit wordt ook wel de tienerruimte genoemd. Het is een open ruimte naast de speelkamer. Hier kun je tafelvoetballen, een spelletje spelen of iets drinken met visite.

Patiëntenkamers

De Kinderafdeling en Dagbehandeling hebben samen 22 kamers. Er zijn 3 tweepersoonskamers en 19 eenpersoonskamers. Op de kamer vind je een tv, koelkast, kluisje en een eigen badkamer. Daarnaast is er een oproepsysteem op de kamer. Hierover krijg je uitleg bij je opname.