Kindergeneeskunde bij Fam
Adoptiepoli

Heb je een kind geadopteerd of ga je dat nog doen, en wil je hem of haar laten onderzoeken op de aanwezigheid van kinderziekten? Dan kun je terecht op de adoptiepoli van FAM. Het belangrijkste doel van de adoptiepoli is het tijdig opsporen en behandelen van aandoeningen bij jouw geadopteerde kind.

De gezondheid van je kind is van cruciaal belang in het aanpassingsproces. Ruim 70 procent van de geadopteerde kinderen heeft een behandelbare medische afwijking.

Je kunt je kind al aanmelden voor aankomst in Nederland. Het liefst zien we je kind zo snel mogelijk na aankomst, bij voorkeur binnen twee weken.

 

Wanneer je een afspraak hebt op de adoptiepoli is het belangrijk om de volgende dingen mee te nemen:

  • De medische gegevens van je kind;
  • de inentingspapieren;
  • eventuele uitslagen van eerder verrichte onderzoeken in Nederland;
  • urine- en ontlastingsmonsters (je ontvangt voor de afspraak via de post folders met informatie en potjes om de monsters in mee te brengen. Je levert deze vervolgens in bij de balie van de Polikliniek Kindergeneeskunde).

 

Een bezoek aan de adoptiepoli begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek doet de kinderarts uitgebreid lichamelijk onderzoek en wordt er bloed afgenomen bij je kind. Het bloedmonster wordt samen met de urine en de ontlasting ingestuurd naar het laboratorium. Na je bezoek plannen we twee telefonische afspraken in. De kinderarts belt je twee én acht weken na het intakegesprek. Tijdens de beide telefonische consulten bespreekt de kinderarts samen met jou de uitslagen en een eventuele behandeling.

 

Om te voorkomen dat de resistente ziekenhuisbacterie MRSA zich verspreid, testen we alle patiënten die onlangs zijn opgenomen of behandeld in een buitenlands ziekenhuis op deze infectie. Wij vragen je om ons voor de afspraak op de adoptiepoli te informeren wanneer jouw kind recent is opgenomen en/of behandeld in een buitenlands ziekenhuis.

 

Helaas is de adoptiescreening niet in het basispakket van de ziektekostenverzekering opgenomen. Daarom adviseren wij je hiervoor een aanvullende verzekering te nemen, in overleg met je ziektekostenverzekeraar.

 

 

Doelgroep
+

Geadopteerde kinderen voor onderzoek op aanwezigheid van kinderziekten.

Gang van zaken
+

Na het ontvangen van je aanmelding neemt onze secretaresse telefonisch contact met je op. Wanneer telefonisch contact niet lukt, ontvang je een brief met de eerste afspraak.

Locatie en contact
+

De adoptiepoli vind je op de Polikliniek Kindergeneeskunde van de locatie ETZ Elisabeth (route 80). Bij binnenkomst in het ziekenhuis kun je je aanmelden bij één van de aanmeldzuilen en plaatsnemen in de wachtruimte.

Het telefoonnummer van de Polikliniek Kindergeneeskunde is 013 - 221 0800.

Mijn ETZ
+

Met Mijn ETZ kun je in een beveiligde digitale omgeving je persoonlijke medische dossier of het dossier van je kind inzien. Voor meer informatie klik hier.