Kindergeneeskunde bij Fam
Kinderdiabetesteam

Fam beschikt over een kinderdiabetesteam. Dit team is 24 uur per dag bereikbaar en werkt volgens de meest actuele Zorgstandaard van de Nederlandse Diabetes Federatie en de internationale ISPAD richtlijnen.

Het kinderdiabetesteam helpt je kind om zo goed en zelfstandig mogelijk met diabetes om te gaan. Zodat de nodige behandelingen gaan passen in het dagelijks leven van je kind. Een goede glucoseregulatie is het uiteindelijke doel. Hiervoor levert het team alle gangbare behandelmogelijkheden, bijvoorbeeld insulinepomptherapie in combinatie met continue glucose monotoring.

 

Het team bestaat uit kinderartsen, kinderdiabetesverpleegkundigen, diëtisten, psychologen, socaal pedagogisch hulpverleners en maatschappelijk werkers.

Doelgroep
+

Kinderen tot 18 jaar met diabetes.

Gang van zaken
+

Na het ontvangen van de verwijsbrief neemt onze secretaresse telefonisch contact met je op. Wanneer telefonisch contact niet lukt, ontvang je een brief met de eerste afspraak.

Locatie en contact
+

Het kinderdiabetesteam geeft ondersteuning als we elkaar treffen op de Polikliniek Kindergeneeskunde, maar heel veel vragen kunnen ook worden opgelost per telefoon of mail. Heb je vragen? Bel dan tijdens kantooruren naar 013 - 221 2457of stuur een mail naar kinderdiabetesteam@etz.nl.  

Het kinderdiabetesteam bevindt zich op de Polikliniek Kindergeneeskunde van de locatie ETZ Elisabeth (route 80). Bij binnenkomst in het ziekenhuis kun je je aanmelden bij één van de aanmeldzuilen en plaatsnemen in de wachtruimte.

Het telefoonnummer van de Polikliniek Kindergeneeskunde is 013 - 221 0800.

Mijn ETZ
+

Met Mijn ETZ kun je in een beveiligde digitale omgeving je persoonlijke medische dossier of het dossier van je kind inzien. Voor meer informatie klik hier.