Kindergeneeskunde bij Fam
Ontwikkelingspoli

Ontwikkelingsproblemen en twijfels rondom de ontwikkeling van een kind komen regelmatig voor. Heb je zelf twijfels over de ontwikkeling van jouw kind? Bij Fam bestaat de mogelijkheid om de ontwikkeling van kinderen tot 18 jaar gedetailleerd in kaart te brengen.

 

Op de Ontwikkelingspoli worden kinderen gezien door een fysiotherapeut die een ontwikkelingstest afneemt. Dit helpt om snel een beeld te vormen over de ontwikkeling van je kind. Na deze test vindt er een gesprek plaats met een gespecialiseerde kinderarts die de resultaten van het onderzoek met de ouders bespreekt. In dit gesprek geeft de arts ook duidelijkheid over eventuele vervolgstappen.

 

Er zijn verschillende onderzoeksmethodes die we inzetten. Hierbij kun je denken aan een MRI-scan of een uitgebreid stofwisselingsonderzoek. Met behulp van deze onderzoeksmethodes hopen wij een verklaring te vinden voor de ontwikkelingsproblematiek.

De Ontwikkelingspoli werkt samen met verschillende specialisten en instanties. Zo is er contact met een kinderneuroloog en klinisch geneticus. Maar ook met de afdeling Kinderneurologie van het Radboud UMC te Nijmegen. Voor eventuele vervolgstappen is er een samenwerkingsverband met het revalidatiecentrum Leijpark.

Doelgroep
+

Kinderen tot 18 jaar met (het vermoeden van) ontwikkelingsproblemen.

Gang van zaken
+

Na het ontvangen van de verwijsbrief neemt onze secretaresse telefonisch contact met je op. Wanneer telefonisch contact niet lukt, ontvang je een brief met de eerste afspraak.

Locatie en contact
+

De Ontwikkelingspoli vind je op de Polikliniek Kindergeneeskunde van de locatie ETZ Elisabeth (route 80). Bij binnenkomst in het ziekenhuis kun je je aanmelden bij één van de aanmeldzuilen en plaatsnemen in de wachtruimte.

Het telefoonnummer van de Polikliniek Kindergeneeskunde is 013 - 221 0800.

Mijn ETZ
+

Met Mijn ETZ kun je in een beveiligde digitale omgeving je persoonlijke medische dossier of het dossier van je kind inzien. Voor meer informatie klik hier.