Kindergeneeskunde bij Fam
Pedagogisch spreekuur

Op de Polikliniek Kindergeneeskunde van Fam vind je het Pedagogisch spreekuur. Een pedagogisch hulpverlener begeleidt jou en je kind wanneer er sprake is van pedagogische problemen zoals slaap-, eet-, of zindelijkheidsproblemen. Maar ook wanneer je kind veel huilt, gedragsproblemen of een laag zelfbeeld heeft, helpt de pedagogisch hulpverlener daarbij. 

Er is een link tussen het Pedagogisch spreekuur en de SPH-poli van Fam. Sommige doelgroepen komen overeen, hierdoor kan het zijn dat er een afspraak ingepland wordt bij de SPH-poli als je daar bijvoorbeeld eerder terecht kunt.

De pedagogisch hulpverlener bekijkt vervolgens welke problemen spelen en start, indien nodig, een begeleidingstraject.  Afhankelijk van de problematiek en leeftijd van je kind is de afspraak alleen met je kind, alleen met jou (als ouder/verzorger) of gezamenlijk. De duur en frequentie van het traject is ook afhankelijk van het probleem.

 

 

Doelgroep
+

Kinderen tot 18 jaar met zindelijkheidsproblemen, eetproblemen of slaapproblemen. Kinderen die veel huilen en/of onrustig zijn, kinderen met gedragsproblemen of een laag zelfbeeld. Kinderen die extra begeleiding nodig hebben rondom het innemen van medicatie, bloed prikken of bij medisch onderzoek.

Gang van zaken
+

Na het ontvangen van de verwijsbrief neemt onze secretaresse telefonisch contact met je op.  Wanneer telefonisch contact niet lukt, ontvang je een brief met de eerste afspraak.

Locatie en contact
+

Het Pedagogisch spreekuur vind je op de Polikliniek Kindergeneeskunde van de locatie ETZ TweeSteden (wachtruimte 2). Bij binnenkomst in het ziekenhuis kun je je aanmelden bij één van de aanmeldzuilen en plaatsnemen in de wachtruimte.

 

Het telefoonnummer van de Polikliniek Kindergeneeskunde is 013 - 221 0800

Mijn ETZ
+

Met MijN ETZ kun je in een beveiligde digitale omgeving je persoonlijke medische dossier of het dossier van je kind inzien. Voor meer informatie klik hier.