Kindergeneeskunde bij Fam
Schisispoli

Fam heeft een schisispoli. Als je kind een schisis heeft kun je op locatie ETZ Elisabeth samen met een team van specialisten bespreken welke behandelmogelijkheden er voor jullie zijn. Je kunt in gesprek gaan over onderwerpen op zowel lichamelijk, psychisch als sociaal vlak. Het behandelprotocol binnen het Schisisteam Brabant is erop gericht om de ontwikkeling van de spraak zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit betekent dat het gehemelte rond het eerste levensjaar volledig gesloten moet zijn. Wij kiezen er bewust voor om de spraak vanaf jonge leeftijd centraal te stellen. Door binnen de schisispoli met verschillende disciplines samen te werken kijken we samen met jullie welke zorg en behandeling het beste past bij je kind in jullie situatie.

 

Je komt met jouw kind vaak als eerste bij de kinderarts terecht die de diagnose stelt. Vervolgens word je uitgenodigd op het Schisis Spreekuur waar je kennis maakt met de leden van het schisisteam.

Elke arts kan verwijzen naar het schisisteam. Meestal is dit dus de kinderarts of de huisarts. Sinds de invoering van de twintig-weken echo wordt de schisis vaak al gezien door de verloskundige of de gynaecoloog. Zij verwijzen je ook door naar het schisisteam. Je krijgt dan tijdens de zwangerschap al veel informatie over schisis en het schisisteam. Zo nodig worden al afspraken gemaakt met de kinderarts en plastisch chirurg. Eén keer per maand is er een Schisis Spreekuur op de polikliniek MKA-chirurgie. Het gehele schisisteam is dan aanwezig.

Doelgroep
+

Zwangeren en partners waarbij op de echo te zien is dat het kind een schisis heeft en kinderen tot 18 jaar bij wie sprake is van een schisis.

Gang van zaken
+

Na het ontvangen van de verwijsbrief neemt onze secretaresse telefonisch contact met je op. Wanneer telefonisch contact niet lukt, ontvang je een brief met de eerste afspraak.

Locatie en contact
+

Het Schisis Spreekuur vindt plaats op de Polikliniek MKA-chirurgie van locatie ETZ Elisabeth. Deze vindt je door het volgen van routenummer 6.

De Schisispoli is telefonisch bereikbaar via: 013 - 221 0220

Het Schisisteam is telefonisch bereikbaar via: 013 - 221 1027 of 06 - 83805707

Mijn ETZ
+

Met Mijn ETZ kun je in een beveiligde digitale omgeving je persoonlijke medische dossier of het dossier van je kind inzien. Voor meer informatie klik hier.