Kindergeneeskunde bij Fam
Spreekuur kindercardiologie

Fam heeft een spreekuur voor kindercardiologie. We diagnosticeren en behandelen meerdere soorten aandoeningen van het hart (aangeboren of verworven) en je kind kan gescreend worden wanneer hij kans heeft op een erfelijke hartaandoening bijvoorbeeld met risico op acute hartdood. 

 

De kindercardioloog is gespecialiseerd in niet-invansieve cardiologie. Ze heeft ook speciale interesse en aandacht voor erfelijke hartaandoeningen bij kinderen en werkt hiervoor samen met experts op dat gebied. Zo bestaat er een samenwerkingsverband tussen het ETZ en het Sophia Kinderziekenhuis (Erasmus MC) in Rotterdam. Het kinderthoraxcentrum in Rotterdam vormt samen met het Radboud UMC te Nijmegen een centrum voor aangeboren hartafwijkingen waarin intensief wordt samengewerkt. Operaties en hartkatheterisaties vinden plaats in het Erasmus MC in Rotterdam. 

We kijken altijd of jouw kind in het ETZ op de juiste plek is. Het belang van jouw kind staat centraal en dat betekent soms dat we je kind doorverwijzen naar een academisch hartcentrum. 

Doelgroep
+
Kinderen en jongeren tot 18 jaar met hartproblemen (aangeboren of verworven) en kinderen voor screenings op erfelijke hartaandoeningen met eventueel risico op acute hartdood.
Gang van zaken
+
Een verwijzing voor het kindercardiologisch spreekuur verloopt via de algemeen kinderarts. Voor kindercardiologische screenings op erfelijke hartaandoeningen met eventueel risico op acute hartdood is een verwijzing door de klinisch geneticus/cardiogeneticus nodig. Na het ontvangen van de verwijsbrief neemt onze secretaresse telefonisch contact met je op. Zij geeft uitleg over de procedure tot de eerste afspraak bij de kindercardioloog. Wanneer telefonisch contact niet lukt ontvang je een brief met de eerste afspraak.
Locatie en contact
+

Het spreekuur kindercardiologie bevindt zich op de Polikliniek Kindergeneeskunde van locatie ETZ Elisabeth. Deze vind je door het volgen van route 80.

Bij binnenkomst in het ziekenhuis kun je je aanmelden bij één van de aanmeldzuilen en plaatsnemen in de wachtruimte.

Het telefoonnummer van de Polikliniek Kindergeneeskunde is 013 - 221 0800

Mijn ETZ
+

Met Mijn ETZ kun je in een beveiligde digitale omgeving je persoonlijke medische dossier of het dossier van je kind inzien. Voor meer informatie klik hier.