Facilitair medewerker zorg

Onze Facilitair Medewerkers Zorg herken je aan de groene accenten in hun uniform. Zij zijn verantwoordelijk voor de schoonmaak van de afdeling en het aanvullen van alle materialen op je kamer.

Zorgassistenten

De zorgassistenten herken je aan de blauwe accenten in hun uniform. Zij komen bij je op de kamer om je te voorzien van de maaltijden, tussendoortjes en drinken. Ook verzorgen zij de babyvoedingen.

Lactatiekundigen

Een lactatiekundige is een verpleegkundige die gespecialiseerd is in de begeleiding van borstvoeding. Als je borstvoeding geeft, maakt ze samen met je een individueel plan om de borstvoeding zo goed mogelijk te laten verlopen. Iedere werkdag is er een lactatiekundige op de afdeling aanwezig.

Verpleegkundigen en kraamverzorgenden

Er zijn verschillende verpleegkundigen werkzaam op onze afdeling; verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in de zorg voor de moeder en/of kind maar ook verpleegkundigen die in opleiding zijn. We streven ernaar om veel mogelijk dezelfde verpleegkundigen voor jou en je kind te laten zorgen.

Kinderartsen

Als hiervoor een medische indicatie is, valt je kind onder zorg van de kinderartsen. De kinderarts die je kind heeft opgenomen, blijft de behandelend arts van je kind tijdens de gehele opname. Na ontslag kom je bij hem of haar op controle. Gedurende de week heeft één van de kinderartsen kliniekdienst. Dit betekent dat de arts die bij je kind komt niet altijd de eigen kinderarts is.

Verpleegkundig specialisten

Op de afdeling werken twee verpleegkundig specialisten. Van maandag t/m vrijdag lopen zij de dagelijkse visite bij je kind.

Gynaecologen

Dagelijks komt een gynaecoloog, of een arts die hiertoe in opleiding is, langs bij de moeders op de afdeling. Samen bespreken jullie welke zorg je nodig hebt.

Fysiotherapeuten

Als je kind te vroeg geboren wordt, komt er altijd een kinderfysiotherapeut langs om je kind te observeren en eventueel houdings- en hanteringsadviezen te geven.

Logopedisten

Een logopedist observeert het drinkgedrag van je kind en geeft adviezen hierover.

Medisch maatschappelijk werkers

Een medisch maatschappelijk werkende komt bij je langs als je het prettig vindt om samen alle gebeurtenissen en emoties te bespreken.