Geboortezorg bij Fam
Kinderwensspreekuur

Het kinderwensspreekuur is opgezet om, voordat je zwanger bent, de kans op het krijgen van een gezond kind te vergroten. Het spreekuur is bedoeld voor alle vrouwen en stellen die nadenken over een zwangerschap. Tijdens een afspraak op dit spreekuur kijken we naar jouw leefstijl en leefgewoontes en mogelijke aanpassingen daarin.

Ook wordt de gezondheid van jou, je partner en jullie familie besproken om mogelijke gezondheidsrisico's te ontdekken. Je kunt tijdens dit spreekuur ook terecht met vragen over zwanger worden en over het maken van een goede start voor de gezondheid van jullie nog te verwachten kind. 

Tijdens het spreekuur worden onder meer leefstijl, medicijngebruik, je medische voorgeschiedenis en het gebruik van foliumzuur besproken. Hiermee worden persoonlijke risico’s in kaart gebracht. Hoe gezonder je aan je zwangerschap begint, hoe groter de kans op het krijgen van een gezond kind. Verder kun je terecht met al je vragen over vruchtbaarheid.

Op dit moment is een afspraak op het kinderwensspreekuur van Fam alleen mogelijk bij de gynaecoloog. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van je huisarts, vanwege vergoeding door je ziektekosteverzekering.

Wil je meer informatie over het kinderwensspreekuur? Bel gerust naar Fam (013 - 221 0800) of kijk eens op www.zwangerwijzer.nl of www.strakszwangerworden.nl