Kinderafdeling

Kinderafdeling

Een opname is geen alledaagse gebeurtenis. Voor een kind niet, maar ook voor de ouders niet. Er kunnen diverse redenen voor een opname zijn, zoals een geplande operatie of omdat je kind al een tijd klachten heeft en dat de kinderarts een opname voorstelt om diverse onderzoeken te doen. Daarnaast kan jouw kind acuut ziek worden, waardoor je onverwacht naar het ziekenhuis vertrekt en jullie vervolgens moet blijven.

Kinderen die voor andere specialismen (zoals chirurgie en neurologie) worden opgenomen, verblijven ook op de kinderafdeling.  Kindergeneeskunde is een breed specialisme; kinderen kunnen om diverse redenen worden opgenomen. Symptomen van ziekten kunnen zeer verschillend zijn, vaak afhankelijk van de leeftijd. Daarnaast speelt bij kinderen de groei en ontwikkeling een belangrijke rol.  

Naast een goede medische behandeling vinden wij een prettige sfeer belangrijk op onze Kinderafdeling. Jouw kind moet zich op zijn of haar gemak voelen! We werken hierbij volgens het principe van Family Centered & Integrated Care. In de praktijk betekent dit dat wij waar mogelijk met jullie als gezin samenwerken. Overleg is één van de sleutelwoorden. Daarnaast mag je als ouder altijd bij je kind blijven, ook ’s nachts. 

De Kinderafdeling van Fam bevindt zich op locatie ETZ Elisabeth, route 80.