Geboortezorg bij Fam
Kosten Geboortezorg

Verloskundige zorg is de zorg aan de (aanstaande) moeder en aan haar kind vóór en tijdens de zwangerschap én na de bevalling. Verloskundige zorg hoort tot het basispakket van de Zorgverzekering. Dat betekent dat de kosten voor de verloskundige, verloskundig actieve huisarts, gynaecoloog en kraamverzorgende vanuit de basisverzekering vergoed worden.

De kosten voor verloskundige zorg tijdens de zwangerschap vallen onder het basispakket van de zorgverzekering, denk aan de zwangerschapscontroles bij je verloskundige of gynaecoloog. De 20 wekenecho die je krijgt aangeboden, valt ook onder de de basisverzekering.

In je zorgpolis kun je lezen welke zorg je vergoed krijgt door je zorgverzekering. Het type zorgpolis bepaalt bovendien of je zelf een zorgaanbieder mag kiezen.

De kosten van zorg rond de zwangerschap kunnen (deels) ten laste komen van het verplichte eigen risico, bijvoorbeeld laboratoriumonderzoek van bloed of urine. Ook zijn er zorgvoorzieningen en behandelingen waarvoor je een eigen bijdrage moet betalen. Denk aan geneesmiddelen, poliklinische bevalling en kraamzorg. Zwangerschapscursussen worden niet vergoed vanuit je basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars dekking in de aanvullende verzekering.